Implanturi mamare


Reacţia sistemului imunitar la silicon

În implanturile mamare există mai multe tipuri de chimicale, care pot genera anumite probleme în organismul uman. Siliciul (Si) este elementul de bază al acestor implanturi şi determină schimbări ale sistemului imunitar. Siliciul se găseşte în natură sub formă de silice, sau SiO2. Gelul de silicon este un material sintetic, care conţine 38% siliciu. Silicea conţine 45% siliciu. În urma operației de augmentare a sânilor, există adesea o scurgere lentă a gelului de silicon din implanturi prin membrana semipermeabilă şi prin capsula care înconjoară implanturile. Acest gel este preluat de către celulele microfage ale sistemului nostru imunitar, care îl fagocitează (digeră). Gelul este înglobat în aceste celule, care circulă în tot corpul, și se descompune în silice şi siliciu, cauzând o dereglare a sistemului imunitar. Astfel, sunt produşi anticorpi împotriva siliconului, dar şi a complexului proteic, ceea ce generează apariţia bolii autoimune.

Mai jos se află o listă a chimicalelor din implanturile mamare pe care experţii le-au analizat:

metiletilcetonă, ciclohexan, alcool izopropilic, alcool denaturat, acetonă, uretan, diluant pentru lacuri, acetat de etil, răşină epoxidică, întăritor epoxidic, amină, cerneală de tipar, toluen, freon, silicon, formaldehidă, fondant, acid de curăţare, adeziv Eastman 910, pudră de talc, pigmenţi de culoare (folosiți ca agenţi de demulare), solvent pentru curăţare chimică (Oakite), oxid de etilenă, gumă de caruba, xilen, hexan, ciclohexanonă, antioxidant, oxid de zinc, solvent nafta, fenol benzen (cunoscut drept un agent cancerigen!!!)

DE ASEMENEA:
- policlorură de vinil (vinil lichid), ingredient folosit la toate dispozitivele medicale, începând de la ţevi și până la geluri, produse de Laboratorul Edwards;

- clorură de metilenă – aceasta se descompune în organism, împiedicând circulaţia oxigenului prin sânge. Mai mult, metabolizează monoxidul de carbon şi generează slăbirea sistemului nervos central..